naar top

Gewijzigde verkeerssituatie Molenstraat

Gepubliceerd op do 05 november 2020

In de Molenstraat verloopt de doorstroming van het verkeer moeizaam tijdens de piekuren. De Molenstraat is voorzien van versmallingen op de rijbaan en momenteel werd de voorrang geregeld door de verkeersborden B19 en B21 voor wagens dewelke opwaarts de Molenstraat namen.

Daarom heeft de gemeente beslist om deze voorrangsborden te verwijderen tijdens een testfase, waarbij de algemene wegcode terug van kracht is. De algemene wegcode stipuleert dat daar waar de versmalling/hindernis is, het voertuig geen voorrang heeft en voorrang dient te verlenen voor het aankomend verkeer waar geen hindernis is. We hopen op deze manier dat de weggebruikers die komen uit tegenovergestelde richtingen niet meer tegelijkertijd door de versmallingen zullen rijden en op deze manier de doorstroming te verbeteren.

Er werd een positief advies verkregen van de verkeersdienst van de politiezone Rode.

Deze verkeerssituatie is in werking getreden vanaf vrijdag 30 oktober 2020. Na een testfase zal het project worden geëvalueerd.

Er zullen tijdens de testfase tijdelijke oranje infoborden geplaatst worden met vermelding “gewijzigde verkeerssituatie – circulation modifiée”.

Wees dus allen voorzichtig in de Molenstraat de komende weken en pas zeker uw snelheid aan.”

Terug naar nieuwsoverzicht
  • Molenstraat

Openingsuren en contact

Dienst grondgebiedzaken

adres
Gemeenteplein 2
1630 Linkebeek
tel.
02 383 09 43
e-mail
grondgebiedzaken@linkebeek.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten