naar top

Kunstenaarsparcours 2019

Gepubliceerd op za 08 juni 2019
les 8, 9 en 10 juni van 14 tot 19 uur

Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2019

De 12de editie van de Kunstenaarsparcours voor Linkebeek en Drogenbos zal dit jaar doorgaan op 8-9-10 juni. De gemeente Ukkel heeft gekozen de parcours op 1-2 juni en 8-9-10 juni te organiseren.

Naast beeldend kunstenaars (schilders, graveurs, beeldhouwers, tekenaars, fotograaf, ...) stelt het kunstenaarsparcours zich open aan andere disciplines, zoals textiel creaties, design, installaties, uitvoeringen, boekbinden, video, bloemenkunst, juwelen.

Om deel te nemen, is het noodzakelijk om in een van deze gemeenten te wonen of een er een werkplaats (atelier) te bezitten. Een kunstenaar uit Linkebeek kan echter een kunstenaar die uit een andere gemeente komt, uitnodigen om bij hem thuis te exposeren (de genodigde zal dan wel niet voorkomen in de catalogus).  Een nieuwe mogelijkheid is dat kunstenaars tentoonstellen op andere plaatsen, zoals musea, stichtingen, winkels, restaurants of sportcentra die daarom van harte uitgenodigd zijn om deel te nemen aan deze editie.

Deelname aan het kunstenaarsparcours betekent gratis opening van uw tentoonstellingsplaats aan het publiek (werkplaats, thuis, ander).  Deelnemers moeten de openingstijden eerbiedigen want deze kunnen niet worden gewijzigd (14.00 uur tot 19.00 uur).

Alle deelnemers kunnen ook activiteiten en / of animaties voorstellen in het kader van het kunstenaarsparcours (bijv .: lezingen, muzikale animaties, artistieke initiatie, ...).

Verdere informatie voor het inschrijven, zoals de voorwaarden voor een deelname en praktische vragen kunnen per mail aangevraagd worden bij de schepen voor cultuur, Mariette Wennmacher, mariette.wennmacher@pandora.be .

Inschrijvingen moeten ons uiterlijk op vrijdag 8 maart bereiken.

Terug naar nieuwsoverzicht