7. Verzustering

Op 26 september 1981 werd, in Anjou, in het kader van de “Europese Gemeenten”, een verzusteringscharter ondertekend door Jean TISSOT, Burgemeester van Saint-Lambert-du-Lattay (Fr) en Roger THIERY, Burgemeester van Linkebeek. Hierbij was een delegatie van 120 inwoners van Linkebeek aanwezig. Het jaar nadien werden 180 Franse vrienden in Linkebeek warm ontvangen. Vanaf dan zouden talrijke officiële uitwisselingen volgen alsook op het vlak van de verenigingen en privé ontmoetingen..

Door het succes van de verzustering beslisten de twee gemeenten in 1995, één van de weinige drieledige verzusteringscharters van Europa te ondertekenen met een pittoresk dorpje Kenton in Devon (U.K.).

Officiële ontmoetingen worden elke twee jaar georganiseerd afwisselend in Kenton, in Saint-Lambert-du Lattay en in Linkebeek.

In mei 2024 zal het verzusteringsweekend plaatsvinden in Linkebeek. We zullen met plezier onze vrienden uit Kenton en Saint-Lambert ontvangen tijdens het Hemelvaartsweekend van 9 tot 12 mei. 

Naast de officiële feestelijkheden hebben er ook geregeld privé bezoeken plaats, er zijn uitwisselingen tussen de scholen, tussen verschillende sportverenigingen, tussen de koren en tussen de jeugdbewegingen.
Het verzusteringscomité coördineert alle activiteiten onder de auspiciën van de gemeente en stelt zich tot doel de contacten tussen de drie bevolkingsgroepen te intensifiëren.

Contact: Maxime Leveque - jumelage2024@gmail.com