naar top

Oproep tot structurele huisvesting via afsluiting van een huurcontract in een hiertoe geschikte woning bij particulieren

Gepubliceerd op do 04 augustus 2022

Bij de start van het gewapende offensief in Oekraïne werd een oproep aan de bevolking gedaan om hun woning open te stellen voor Oekraïense vluchtelingen. We hebben in Linkebeek massaal op jullie medewerking mogen rekenen voor deze personen. Graag wensen we de Linkebeekenaren nogmaals hartelijk te bedanken voor hun gastvrijheid en solidariteit!

Het OCMW van Linkebeek staat iedere dag voor nieuwe uitdagingen in deze tijden van crisis. 

In het bijzonder ondervinden onze diensten enorme moeilijkheden om een betaalbare én geschikte woning te vinden voor de OCMW-hulpbehoevenden.

Aangezien gedurende de voorbije maanden kon vastgesteld worden dat heel wat eigenaars in Linkebeek een woning/appartement of studio ter beschikking stelden, dachten we dat het aldus misschien mogelijk zou kunnen zijn om deze ervaring voort te zetten voor een breder publiek!

Via deze weg wil het OCMW een nieuwe oproep lanceren aan de bevolking.

Heeft u een woning/appartement of studio ter beschikking dat u graag zou willen verhuren?

In onze mooie gemeente zijn er veel ruime woningen en misschien zouden sommige eigenaars graag een studio of een klein appartement verhuren aan mensen die op zoek zijn naar een woning? (Het huis of appartement/studio in kwestie zou uiteraard worden verhuurd via een door de bevoegde autoriteiten erkende huurovereenkomst en er zou op regelmatige basis een controle uitgevoerd worden om de eigenaars te ondersteunen)

Indien u iemand kent die een deel van zijn huis of een zelfstandige studio/appartement zou willen verhuren, gelieve dan contact op te willen nemen met het OCMW van Linkebeek op het nummer 02/380 69 23 of vraag een afspraak via e-mail op : info@ocmwlinkebeek.be

Wij bedanken alvast iedereen die ingaat op deze oproep evenals iedereen die dit bericht verder verspreidt. Bedankt voor jullie solidariteit.

Terug naar nieuwsoverzicht

Openingsuren en contact

OCMW

adres
Beukenstraat 23
1630 Linkebeek
tel.
02/380 69 23
fax
02/380 50 97
e-mail
info@ocmwlinkebeek.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur en 14.00 uur - 18.30 uur

Elke werkdag van 9 uur - 12 uur  en  14 uur - 16 uur : op afspraak
Maandagavond van 16u tot 18u30 : op afspraak

Permanentie sociale dienst (zonder afspraak) :
Maandag- en donderdagvoormiddag : 9 uur – 12 uur

De sociale dienst is niet telefonisch bereikbaar op dinsdag- en donderdagochtend. 
Het telefonisch onthaal wordt verzekerd en genoteerd, zodat de maatschappelijk assistente u in de namiddag kan terugbellen.


Oplaadterminal FLUVIUS

Wij vragen u om de openingsuren voor het laden van uw kaart te respecteren:

  • maandag: 16u tot 18u
  • dinsdag tot en met vrijdag: 9u tot 12u

Wij herinneren u eraan dat u 24u/24, 7 dagen op 7 terecht kunt op volgend adres:

Sociaal Huis

Administratief centrum

August Demaeghtlaan 30

1500 Halle