naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Energieloze nachten vanaf 4 december !

Gepubliceerd op ma 28 november 2022

                          

Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

Op 28 oktober hebben we een bericht uitgezonden dat er nog even geduld nodig was alvorens we de lichten konden doven omdat niet alle wegen op ons grondgebied onder onze verantwoordelijkheid vallen. Beslissingen over gewestelijke wegen worden namelijk genomen door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Omdat AWV - op het laatste moment - besloot de verlichting langs gewestelijke wegen niet te doven, konden onze ‘energieloze nachten’ niet starten op de voorziene datum van 30 oktober 2022.

De aanpassingswerken door Fluvius zijn bijna klaar en dat wil zeggen dat onze ‘energieloze nachten’ ingaan in de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december. 

Praktisch gaat op ons grondgebied de openbare verlichting dus uit van 23 tot 5 uur van zondagnacht tot donderdagnacht, en blijft de verlichting aan op vrijdag- en zaterdagnacht. Dit op alle wegen, uitgezonderd op de gewestwegen en de omliggende straten.

Terug naar nieuwsoverzicht