naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Kunstenaarsparcours 2021

Gepubliceerd op vr 15 januari 2021
29 en 30 mei, 5 en 6 juni van 14 tot 19 uur

Deze 13de editie van het Kunstenaarsparcours zal dit jaar plaatsvinden tijdens de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in de gemeentes Ukkel, Linkebeek en Drogenbos.

Het Kunstenaarsparcours staat open voor erg veel disciplines zoals schilderen, graveren, beeldhouden, tekenen, fotograferen, creatie van textiel en juwelen, design, boekbinden, video, bloemenkunst,... Langs het parcours zal u installaties en optredens, lezingen en concerten, ateliers en animatie kunnen ontdekken.

Dit jaar brengen we een eerbetoon aan het kunstambacht. Alle kunstateliers van de drie gemeentes zullen onder de aandacht gebracht worden.

Wegens de onzekerheid door de gezondheidstoestand dit jaar vragen we om uw werken bij voorkeur buiten tentoon te stellen indien dit mogelijk is. Uw tuinen, binnenplaatsen en terrassen zijn beter geschikt om publiek te ontvangen en dit beperkt ook het risico. Als er gezondheidsmaatregelen nodig zouden zijn, rekenen we op iedereen om deze strikt toe te passen. We zullen desgevallend alle deelnemers helpen bij de opmaak van een specifiek protocol.

De doelstelling van het parcours is om in de eerste plaats kennis te kunnen maken met de kunstenaars van Ukkel, Linkebeek en Drogenbos en om ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek mogelijk te maken. Om eraan deel te nemen moet u in één van deze gemeentes uw atelier hebben, er studeren of werken. Een kunstenaar zonder band met deze drie gemeentes kan uitgenodigd worden om tentoon te stellen in een atelier of residentie samen met Ukkelse artiesten.

Om deze nieuwe editie zo goed mogelijk te kunnen organiseren vragen we de geïnteresseerde kunstenaars om zich in te schrijven (met inbegrip van hun gegevens en foto van het werk) uiterlijk op 15 februari 2021. Gelieve het formulier hieronder in te vullen en terug te sturen naar mariette.wennmacher@linkebeek.be. Omwille van het grote aantal deelnemers aan het parcours en de vereiste tijd die nodig is om het programma en de brochure van het parcours samen te stellen, is het jammer genoeg niet meer mogelijk om rekening te houden met formulieren die na deze termijn ingediend werden.

Indien meerdere kunstenaars op dezelfde plaats willen tentoonstellen, dient de gastheer één inschrijvingsformulier in te dienen met vermelding van alle deelnemers.

Deelnemen aan het Kunstenaarsparcours betekent dat uw tentoonstellingsplaats (atelier, woning, andere) gratis toegankelijk is voor het publiek. De Linkebeekse deelnemers kunnen kiezen om één of twee weekends te openen maar de openingsuren kunnen niet gewijzigd worden (14 tot 19 uur).

Elke deelnemer kan ook activiteiten/animatie voorstellen in het kader van het Kunstenaarsparcours (lezingen, muzikale animatie, kunstinitiatie, …).

U zal later nog meer praktische informatie over dit evenement krijgen.

Gelieve kennis te nemen van het document "Deelnemingsvoorwaarden en praktische vragen" hieronder. De informatie is eveneens beschikbaar op de website van de gemeente Linkebeek (www.linkebeek.be).

De Schepen van Cultuur, Mariette Wennmacher, staat te uwer beschikking voor bijkomende inlichtingen (0478/80 79 29 – mariette.wennmacher@linkebeek.be).

We hopen u talrijk te kunnen ontmoeten tijdens dit evenement.

Terug naar nieuwsoverzicht